Bekijk!  
Home / Route Tour de France 2023 / Bayonne, Frankrijk – Tour de France 2023

Bayonne, Frankrijk – Tour de France 2023

Bayonne is een stad in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen in het departement Pyrénées-Atlantiques. De stad heeft in het verleden dienst gedaan als start- en/of aankomstplaats voor etappes van de Tour de France.

Bayonne heeft een rijke wielergeschiedenis en is regelmatig opgenomen in het parcours van de Tour de France. De stad is bekend om zijn levendige sfeer en enthousiaste wielerfans, die de renners aanmoedigen tijdens de etappes. Het parcours kan variëren, afhankelijk van het jaar, maar meestal doet de Tour de France Bayonne aan als onderdeel van een etappe in de regio Pyreneeën.

De etappes die Bayonne aandoen, kunnen zowel vlakke etappes zijn, geschikt voor sprinters, als bergetappes met uitdagende beklimmingen in de nabijgelegen Pyreneeën. De stad biedt vaak een pittoreske achtergrond voor de start- of finishlijn, met zijn historische gebouwen, bruggen en de nabijgelegen rivier de Nive.

Het is altijd een bijzondere gelegenheid voor de inwoners van Bayonne en wielerfans in de regio om de Tour de France van dichtbij te ervaren en de renners aan te moedigen. De stad wordt vaak overspoeld door een feestelijke sfeer, met straatversieringen, entertainment en talloze activiteiten rondom de passage van de Tour.

Bayonne heeft in het verleden gastvrijheid geboden aan de Tour de France en heeft bijgedragen aan de rijke geschiedenis van de race. Het blijft een populaire bestemming voor zowel renners als toeschouwers tijdens dit iconische wielerevenement.

Top