Bekijk!  
Home / Route Tour de France 2024 / Dax, Frankrijk – Tour de France 2023

Dax, Frankrijk – Tour de France 2023

Dax is een stad gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in de regio Nouvelle-Aquitaine. Het is een historische stad met een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn warmwaterbronnen en thermale baden.

De stad

Dax is een populaire bestemming voor wellness en ontspanning vanwege zijn thermale baden. Het water wordt verondersteld helende eigenschappen te hebben en trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar therapeutische behandelingen en spa-ervaringen.

De stad heeft ook een interessante architectuur, met name het historische centrum. Hier vind je oude straten, pleinen en prachtige gebouwen, waaronder de kathedraal Notre-Dame, de Fontaine Chaude en het Borda Museum. Het is een plek waar geschiedenis en hedendaagse cultuur samenkomen.

Dax is ook bekend om zijn traditionele feesten, met name de Feria de Dax, een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in augustus. Tijdens de Feria worden straten gevuld met muziek, dans, stierenvechten en andere festiviteiten, waardoor de stad een levendige sfeer krijgt.

Wat betreft sport heeft Dax een sterke band met rugby. De stad heeft een bekend rugbyteam, de Union Sportive Dacquoise, dat in de hoogste nationale divisie speelt. Rugby is een belangrijke sport in de regio en trekt veel supporters aan.

Dax is gelegen in de buurt van de prachtige stranden van de Atlantische kust, waardoor het ook een toegangspoort is tot de stranden en surfplekken van de regio.

Dax in de Tour de France

Dax is een stad in Frankrijk die in het verleden dienst heeft gedaan als start- en/of aankomstplaats voor etappes van de Tour de France. Hoewel Dax geen vaste stopplaats is tijdens de Tour, heeft de stad een paar keer deel uitgemaakt van het parcours van deze iconische wielerwedstrijd.

Wanneer Dax wordt opgenomen in het parcours van de Tour de France, biedt het renners en wielerfans de mogelijkheid om de charme van de stad en de omgeving te ervaren. Het kan fungeren als een startpunt voor etappes die door het zuidwesten van Frankrijk lopen.

Dax, bekend om zijn thermale baden en wellnessfaciliteiten, biedt ook een levendige sfeer tijdens de passage van de Tour de France. De stad verwelkomt wielerfans en organiseert vaak festiviteiten en evenementen om de race te vieren. De straten zijn gevuld met enthousiaste toeschouwers die de renners aanmoedigen terwijl ze door de stad racen.

De etappes die Dax aandoen, kunnen variƫren in karakter. Het kunnen vlakke etappes zijn die geschikt zijn voor sprinters, of etappes met enkele heuvels en uitdagende secties. De specifieke route en kenmerken van de etappes worden elk jaar bepaald door de organisatoren van de Tour de France.

 

Top